Зв'язатися з нами
Заповніть форму нижче
Згоден з політикою обробки персональних даних

Приватний будинок в Ужгороді

Замовники звернулися до нас, маючи лише габарити ділянки. Ми розробили планування будинку площею 300м², посадили його на ділянці та розробили фасад. Після ландшафтного проекту приступили до розробки інтер'єру, який вдалося зробити унікальним і таким, що запам'ятовується, за рахунок схожого бачення із замовниками.
Цілі проекту
У процесі попередніх обговорень була велика кількість побажань, яких потрібно дотриматися під час розробки як екстер'єру, так і інтер'єру, основними можна виділити такі пункти:
1. Зробити унікальний фасад, але водночас стриманий;
2. Розробити планування таким чином, щоб особиста зона була максимально відокремлена від решти простору;
3. Зробити високу стелю, продумати вихід на терасу з кухні та вітальні;
4. Крім будинку розташувати на маленькій ділянці басейн і альтанку.
Рішення
Так як висота стелі дозволила нам зробити щось незвичайне - було прийнято рішення на першому поверсі в зоні вітальні зробити велику скелю, яка є акцентом в інтер'єрі, а решту простору розділити на 2 частини по висоті стін та верхівку залишити білою, підсвітивши її. На другому поверсі розташували 4 спальні та кабінет, таким чином розділивши простір на 2 поверхи, залишивши на першому приміщення загольного призначення. А на ділянці, крім вимог замовника, ще вдалося розмістити дитячий майданчик.

Планування

При вході в будинок вас зустрічає велика вітальня, а відразу біля входу - вхід у вбиральню, яка переходить у технічне приміщення і котельню, а замикає цей ланцюжок приміщення для господині. З боків від кам'яної стіни є вихід у комору та тренажерний зал. Навпроти вхідних дверей - вихід на терасу, ліворуч біля вікон - прохід на кухню-їдальню, з якої також можливий вихід на терасу з обідньою зоною.
Концепція
Основною ідеєю в проектуванні екстер'єру та інтер'єру був мінімалізм, використання натуральних матеріалів та максимально просторі приміщення. При вході в будинок росте сакура, на яку виділено спеціальний куточок, і щодня зустрічає господарів і стоврює особливий настрій. Внутрішній двір має басейн, перголу з вогнищем, криту обідню зону та дитячий майданчик, решта простору зайнята газоном. Біля обідньої зони зробили композицію із червоним кленом.
Фасад та прибудинкова територія
У кожному куточку ділянки, де б ви не знаходилися, вам буде зручно. На невеликій території вдалося розмістити все необхідне, не обділивши господарів внутрішнім двором.
Інтер'єр загального простору
Інтер'єр виконаний у стриманих тонах, все виконано за канонами практичності та візуальної краси. Даний простір чудово підходить для проведення часу в сімейному колі і для прийняття великої компанії друзів.
Резюме
Будинок стане не лише чудовим сімейним гніздечком, а й родзинкою в Ужгороді. Його фасад з використанням дерева та металу точно не залишити нікого з перехожих байдужим, а великі вікна забезпечать гарну інсоляцію приміщень. А ті, кому пощастить потрапити всередину, швидше за все відразу викладуть фото в Інстаграмі на тлі фітозони в підвісному кріслі або на тлі кам'яної стіни, або з кухні-вітальні і так далі.
Робоча група
Дизайнер – Андрій Глущенко
Архітектор - Наталія Кульбашна
3D візуалізація - Андрій Васильків